بخش‌های درمانی

دیالیز

نام بخش:  دیالیز
 مسؤل فنی بخش: دکتر مسیح نقیبی
 درجه علمی: متخصص نفرولوژی
 مسؤل بخش: فرشته کثیرالسفر
درجه علمی: کارشناس پرستاری
پزشکان متخصص بخش : دکتر مسیح نقیبی
تعداد پرسنل بخش: ۱۵ نفر
ظرفیت بخش: ۱۱تخت فعال
خدمات انجام شده دیالیز حاد – دیالیز مزمن – ست و صافی دیالیز
مکان فیزیکی طبقه همکف

نارسایی مزمن کلیه از بیماریهای بدون درمان است و فرد بیمار باید به ناچار یکی از روشهای جایگزین شامل همودیالیز،دیالیز صفاقی و پیوند کلیه را انتخاب کند،از بین این درمان ها دیالیز خونی شایع ترین روش درمان جایگزین بوده است که کاملا وابسته به استفاده از امکانات مستقر در فضاهای درمانی،منابع مورد نیاز اعم از منابع انسانی،تجهیزات دیالیز و تصفیه آب،فضا و ملزومات مصرفی است.

نارسایی مزمن کلیه سندرمی است که با کاهش سریع عملکرد کلیه ها طی ساعتها و روزها مشخص می شود که در نتیجه باعث احتباس مواد زاید نیتروژنی در بدن و اختلال در تعادل حجم الکترولیت ها و اسید و باز مایع خارج سلولی می شود.

دیابت و فشارخون بالا مهمترین علل CRD  و ESRD می باشد.

در افراد مبتلا به CRD درمانهای لازم باید در جهت جلوگیری از پیشرفت بیماری انجام شود و در مرحله ی ESRD درمانهای جایگزین شامل دیالیز یا پیوند کلیه ضروری میباشد.

در طی دیالیز خون از مسیر شریانی وارد صافی یا دیالیزور می شود و در آنجا سموم،یون ها و آب اضافی از طریق انتشار،انتقال فعال و…به محلول دیالیز منتقل شده و از آنجا توسط مجرای فاضلاب دفع می شود و خون تصفیه شده دوباره از طریق ورید وارد بدن بیمار می شود.دیالیز خونی سه نوبت در هفته صورت می پذیرد،به عبارت دیگر بیماران تحت درمان به روش دیالیز خونی حداقل ۱۲ ساعت  از وقت هفتگی شان را در کنار کادر درمانگر و در بخش می گذرانند.


معرفی بخش دیالیز بیمارستان مهر:

بخش دیالیز بیمارستان مهر در متراژ ۲۰۰ متر مربع شامل دو سالن مجزا جهت بیماران خانم و آقا بوده دارای ۱۰ دستگاه فعال و۱ دستگاه رزرو و هر سالن مجهز به ۵ دستگاه دیالیز،۱ عدد تلویزیون  LCD و ۱ CD Player،کولر گازی جهت هوای سرد و گرم و کپسول آتشنشانی می باشد.

بخش دارای دستگاه هواساز،آب سرد کن،ساکشن مرکزی،اکسیژن مرکزی،سیستم HIS و وزنه دیجتیال میباشد.RO بخش مجهز به تانک شنی،زرین و کربن است.

بخش دارای ۱۰ تخت مجهز و با کنترل حرکت مناسب جهت بیماران دیالیزی میباشد.

شاخص های مهم که ماهانه اندازه گیری و ثبت میشود شامل شاخص کلسیم،فسفر،هموگلوبین کفایت دیالیز است.اصلی ترین برنامه بهبود کیفیت بخش هم کفایت دیالیز بیماران است که در پایان هر ماه با توجه به آزمایشات بیماران اندازه گیری و ثبت میشود و با نظر مستقیم مسئول فنی بخش روی بیماران مانور داده میشود.


بخش دیالیز دارای ۱۲ نرس دیالیز کار و مجرب میباشد که نقش پرستاران شامل:

۱.آموزش بیماران

۲.ارتباط نزدیک و عاطفی با بیماران

۳.تعامل با بیمار در دفعات بیشتر و مدت طولانی تر

۴.ارزیابی دقیق تر از مهارت ها و آگاهی بیمار که باعث به وجود آمدن تغییراتی در پروسه آموزش درمان خواهد شد.

۵.کنترل و ارزیابی آزمایشات ماهانه بیماربه صورت دقیق و در فرصت مطلوب

۶.کنترل دقیق لیست داروهای مصرفی بیمار و انجام تغییرات لازم و به موقع در آن با توجه به شرایط جدید و پیشرفت یا بهبود بیماری.


رفتار صحیح  پرستاران نقش اساسی در ارائه خدمات درمان به بیماران نیازمند ایفا میکند،هر پرستار علاوه بر مهارت های عمومی نیاز به دانش و آگاهی تخصصی در زمینه  بیماران کلیوی،روند بیماری،چگونگی کاربری ماشین و عوارض حین دیالیز و شیوه برخورد با آنها و سایر ویژگی های اختصاصی مرتبط با بیماری را دارد که شاید کمتر بخشی از مراقبتهای پرستاری و وابستگی به تکنولوژی تا این حد نمود عینی و عملی داشته باشد به خصوص اینکه عمده این فعالیت ها در غیاب پزشک یا پزشکان درمانگر صورت میگرد.یکی از مهمترین فاکتورها درموفقیت کلینیک های مراقبت از بیماران کلیوی در گرو آموزش به بیماران میباشد.بیماران کلیوی با توجه به ماهیت مزمن و طولانی خود که بعضا در تمام طول عمر بیمار همراه با او هستند فقط از طریق فهم و درک بیمار از بیماری خود و مشارکت او در تمامی مراحل پروژه درمانی قابل کنترل خواهد بود.

پرستار دیالیز محوری ترین،اصلی ترین و وسیع ترین نقش را در آموزش بیمار به عهده دارد و این مسئله به اثبات رسیده است که هر چقدر بین پرستار و پزشک معالج هماهنگی و تعامل بیشتری باشد روند بهبودی بیمار سریعتر خواهد بود و ببیمار کلیوی بهتر کنترل ، پیشرفت بیماری کمتر و بیمار بیشتر از این کلینیک منتفع خواهد شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا